Rólunk

CS-PROCESS Mérnöki Kft új E-buszok gyártását és forgalmazását kezdi meg, amelyek az elektromos buszok és egyéb E-járművek hazai és nemzetközi piacon történő megjelenésével hozzájárulni igyekszik az Európiai Unió és Magyarország klímapolitikai célkitűzéseihez, és ezzel a károsanyag kibocsátás csökkentéséhez.

2019. szeptemberében megjelent a Kormány 1537/2019 (IX.20.) Korm. határozata, Magyarország új buszstratégiai koncepciója, amely illeszkedik az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervéhez. Célja – nem kizárólagosan – olyan technológiai és forgalmazási, valamint üzleti modellek fejlődésének előmozdítása, amellyel a magyar cégek Magyarország – és ezzel az Európai Unió – emissziós kvótakövetelményeinek való megfeleléséhez érdemi hozzájárulását tesznek miközben Magyarország versenyképességét növelik.

Osztva a fenti célokat, a CSPEB autóbusz jelentős lépéseket tett nemzetközi együttműködés keretében több típusú E-busz fejlesztésének és forgalmazásának előkészítésére. Ezen erőfeszítések eredményekén 5, 8, 12, 18 méteres elővárosi, városi, távolsági (csuklós)buszok gyártását és forgalmazását kezdi meg a klímaváltozás globális hatásainak csökkentésére és az össztársadalmi jólét növelésére.

Nemzetközi kapcsolataink az E-buszgyártásra irányuló technológiai fejlesztések és együttműködések sokrétű inspirációját és lehetőségeit vonta maga után, így középtávú terveink közt szerepel olyan E-busz piacra vitele, amely a jármű elemeiből és karosszériájából nyeri a busz folyamatos töltését.

Bizonyosak vagyunk afelől, hogy a márkanévhez méltó módon haladunk és járulunk hozzá a kvótakövetelményeknek való megfelelés és a Kormány akciótervében foglalt céljainak megvalósításához.  A technológiai és a kereskedelmi együttműködés keretében azonban ezeken túlmutató utat jelöltünk ki magunk számára, amelyen a környezetbarát járműgyártás egyéb szegmenseiben is kiváló minőségű járműkínálatunkkal kívánunk megjelenni az iparági és össztársadalmi környezettudatosság térnyerése felé haladva. 

Hosszú távú terveink közt szerepel jövőbeni partnereinkkel együttműködve az E-buszokon kívül más termékek gyártása és forgalmazása, mint például E-autó, E-Formula és E-repülőgép.