Fejlesztéseink

Autóbusz-kisteherautó közös egységes alváz fejlesztése (Unichassis)

 

 

A projekt a meglévő 12 méteres alacsonypadlós autóbuszunk alvázának platformjára alapszik. Célunk egy olyan egységes buszhoz és kisteherautóhoz is használható alvázat kifejleszteni, mely könnyen összeszerelhető alumínium elemekből épül fel. Az elkészített alváznak alacsony tömegűnek, ellenben nagy teherbírásúnak kell lennie. A célunk az, hogy a lehető legnagyobb ülőhelykapacitást/rakteret tudjunk az egységes alváz által biztosítani.

 

 

 

 

Belső lépcső nélküli alumínium kompozit alváz beépített akkumulátorral

 

 

Ebben a projektben alumínium kompozit alváz fejlesztését végzünk fejlesztő csapatunkkal. Célunk az, hogy kifejlesszünk egy ultraalacsony belépésmagasságú alvázat, amely integráltan tartalmazza az akkumulátoregységeket. Ehhez az újfejlesztésű konstrukcióhoz speciális hajtáslánc és futómű is tartozik, amely összességében egy költséghatékony, teljesen integrált akkumulátor-alvázat eredményez. Ezzel a fejlesztésünkkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az elektromos járművek nem csak megújuló energiával, hanem költséghatékonyan üzemeltethetőek lesznek.

 

 

 

 

Dízel-elektromos átalakító készlet fejlesztése

 

 

   

A projektünkkel szeretnénk egy olyan járművet átalakító fejlesztést kidolgozni, melynek alapja az, hogy a dízelüzemű buszokat elektromos járművekké lehet alakítani. Célunk az, hogy a meglévő járműpark teljes lecserélése nélkül a teljes járműflottát elektromos üzemű buszokra alakítsuk át. A fejlesztés által az így elektromossá alakított járművek egy töltéssel 200 km megtételére lesznek alkalmasak. Ezt a technológiát kifejezetten városi járműflották elektromossá tételére fejlesztjük ki.